albages-2
Sobre Nosaltres
calamiquela-fachada-sq

Ca La Miquela

Ca La Miquela es troba a la població de L´Albagés. Poble petit eminentment agrícola de la comarca de Les Garrigues (Lleida).

Ca La Miquela va començar a ser construïda als voltants de 1860 per la pròpia família en aquells temps molts dels pagesos de la zona dominaven l'art de la pedra seca i en temporades que no hi havia tanta feina al camp es dedicaven a la construcció de cases, masos, cabanes, marges i altres construccions en pedra típiques de Les Garrigues.

Actualment Ca La Miquela està dedicada al allotjament turístic regentada per l´Alex i la Gala ofereix la tranquil·litat de la vida rural.

albages
L'ALBAGÉS
El poble

L'Albagés municipi de Les Garrigues.

Població 375hab.

Superfície 25,66km2.

Altitud 372m.

Es situa a la riba esquerra del riu Set.

L'ALBAGÉS
El poble

L'Albagés municipi de Les Garrigues.

Població 375hab.

Superfície 25,66km2.

Altitud 372m.

Es situa a la riba esquerra del riu Set.

Història

La zona de l'Albagés ha estat habitada des de temps prehistòrics ho demostren les troballes de sílex i ceràmica del paleolític i les pintures rupestres del Cogul.

En el terme de l'Albagés també hi ha el poblat Iber de les Paretetes.

Els inicis com a població es remunten als segles VIII i X en una antiga torre de guaita àrab que transformaren en castell.

L'any 1192 Catbert de l'Albagés atorga la primera carta de població.

L'abat de Poblet Andreu de Timor comprà l'any 1314 els territoris de l'Albaiges.

L'Albagés es constitueix com a poble l'any 1837 amb les desamortitzacions eclesials, Fins a les hores havia estat propietat del Monestir de Poblet.

castell-torre